46 különböző nyitott pályázat
2020. szeptember 26.
Pályázati szűrő
pj
vkj
vfi

Kis- és középvállalkozások fejlesztéseinek támogatása: EIC Accelerator (korábban SME Instrument) pályázati konstrukció

Célok:

Az EIC Accelerator (korábban SME Instrument) pályázati konstrukció az Európai Innovációs Tanács kísérleti projektjének része, amely kiváló innovációs képességekkel rendelkező kis- és közepes vállalkozásokat támogat finanszírozási lehetőségekkel és fejlesztési szolgáltatásokkal.

Ki pályázzon az EIC Accelerator finanszírozási konstrukcióra?

Az EIC Accelerator magas kockázatú, nagy potenciállal rendelkező kis- és középvállalkozásokat (kkv) támogat olyan új termékek, szolgáltatások és üzleti modellek fejlesztése és piaci bevezetése érdekében, amelyek elősegíthetik a gazdasági növekedést.

Az EIC Accelerator pályázati konstrukció olyan innovátoroknak szól, akik az európai vagy globális piaci jelenlét érdekében új piacokat kialakító vagy a meglevő piacokat átrendező, áttörést jelentő koncepciók kidolgozására törekszenek.

A 2019. június 5-i beadási határidőt követően kizárólag a nagyléptékű piaci megvalósítást megelőző utolsó fázisban levő, áttörést jelentő koncepciók támogathatók.

A kiválasztott cégek üzleti coaching szolgáltatásban részesülnek innovációs ötletük továbbfejlesztése érdekében, továbbá mentoring szolgáltatást is igénybe vehetnek. Segítséget kapnak az EIC Accelerator pályázati konstrukció más ügyfeleivel, különböző méretű cégekkel, valamint potenciális társbefektetőkkel való hálózatépítéshez Európa-szerte. Az EIC Accelerator ügyfeleként a támogatott fél publicitáshoz jut, és növelheti sikerességének esélyeit az európai és a nemzetközi piacokon.

EIC Accelerator finanszírozási konstrukció alapelvei és támogatási modellje

Ki nyújthat be pályázatot?

A pályázat benyújtására jogosultak bármely ágazat esetében a nyereségorientált (nem non-profit) kis- és középvállalkozások, beleértve a fiatal és induló vállalkozásokat. A pályázó vállalkozás vagy egy európai uniós tagállamban vagy egy, a Horizon 2020 programhoz társult országban bejegyzett vállalkozás lehet.

A 2019. június 5-i beadási határidőt követően konzorciumok már nem pályázhatnak.

Milyen témakörben nyújtható be pályázat?

Nincsenek körülhatárolt témák, azonban kerülni kell az éghajlatra vagy a környezetre káros hatással járó területeket.

Hogy működik a finanszírozási konstrukció?

Az EIC Accelerator pályázati konstrukció teljes körű üzleti innovációs támogatást nyújt. Támogatást kizárólag vissza nem térítendő forrás formájában nyújtanak, de elérhető vegyes finanszírozás is (vissza nem térítendő támogatás és tőkebefektetés kombinációjában). Az EIC Accelerator finanszírozási konstrukcióba coaching és mentoring szolgáltatás is beletartozik.

Megvalósíthatósági tanulmány: Fázis 1

Figyelem! A Fázis 1 pályázati kiírás nem folytatódik. A pályázatok benyújtásának végső határideje 2019. szeptember 5. volt.

A koncepciótól a piacravitelig: Fázis 2

A Fázis 2 segítséget nyújt a pályázónak abban, hogy az üzleti koncepciót piaci bevezetésre alkalmas termékké, szolgáltatássá vagy folyamattá fejlessze igazodva a vállalat növekedési stratégiájához.

A Fázis 2 kizárólag olyan kis- és középvállalkozásoknak nyújt vissza nem térítendő támogatást, amelyeknek a nagyléptékű piaci bevezetés előtt van szükségük egy utolsó segítségre; és azoknak nyújt vegyes finanszírozást (vissza nem térítendő támogatás és tőkebefektetés kombinációjában), amelyek ezen felül a piaci bevezetés további előkészítését, illetve a végleges gyártási/szolgáltatási környezet megalkotását, további fejlesztését tervezik.

Az EIC Accelerator pályázati konstrukció kedvezményezettjei részesülhetnek az Üzletfejlesztési Szolgáltatásokból.

A vissza nem térítendő támogatás (támogatás mértéke 70%) összege 0.5 millió és 2.5 millió euró között van. A vegyes finanszírozási opció keretében a vissza nem térítendő támogatás mértéke maximum 2.5 millió euró lehet, kombinálva maximum 15 millió euró összegű tőkebefektetéssel. Az előbbieknél magasabb vagy alacsonyabb összegre is lehet pályázni, megfelelő indoklással.

A projektet 12-től 24 hónapig terjedő időtartam alatt be kell fejezni, azonban kivételes és alaposan indokolt esetekben hosszabb is lehet.

Üzletfejlesztési Szolgáltatások

Az Üzletfejlesztési Szolgáltatások (SME Instrument Fázis 3) segítik a támogatott felet, hogy további EU-s támogatások előnyeit élvezhesse az Európai Innovációs Tanács (EIC) Közösségi Platformján nyújtott üzleti támogatási szolgáltatásokon keresztül, amelyek a különféle EIC pályázatok által kedvezményezett kutatók és innovátorok rendelkezésére állnak.

Coaching

Amennyiben a pályázó EIC Pathfinder, EIC Accelerator vagy FTI támogatásban részesül, üzleti coaching szolgáltatást kap, ami segíti az üzlet fejlesztésében és bővítésében. A coaching napok száma maximum 12 lehet.

A coaching kiterjed az üzletfejlesztésre, a szervezetfejlesztésre, az együttműködésre és a finanszírozásra.

Mentoring

Amennyiben a pályázó EIC Pathfinder, EIC Accelerator vagy FTI támogatásban részesül, mentoring szolgáltatást nyújtanak az egyszemélyes alapítók, az ügyvezetők és a vezetők számára.

Végrehajtó ügynökség: Research Executive Agency (REA)
Pályázati azonosító: EIC-SMEInst-2018-2020
Státusz: nyitott
Határidő:

Benyújtási határidők:

2019. október 9. 17:00:00 (brüsszeli idő)

2020. január 8. 17:00:00 (brüsszeli idő)

2020. március 20. 17:00:00 (brüsszeli idő)

2020. május 19. 17:00:00 (brüsszeli idő)

2020. október 7. 17:00:00 (brüsszeli idő)

Keretösszeg: 600 986 592 EUR
Támogatási forma: Vissza nem térítendő
Támogatási intenzitás: 70%
Kedvezményezett:
Mikro-, kis- és középvállalkozás
Konzorciumi előírás:

Nem releváns.

Feltöltés ideje: 2020. 02. 04.
Határidő:

További részletek
Kiírás neve magyarul:
Kis- és középvállalkozások fejlesztéseinek támogatása: EIC Accelerator (korábban SME Instrument) pályázati konstrukció
Kiírás neve angolul:
EIC Accelerator (earlier SME Instrument) construction
Program:
Horizon 2020
Alprogram:
Industrial Leadership