482 különböző nyitott pályázat
2022. január 24.
Pályázati szűrő
ikt
nka
bt
gyf
űt
émg
eh
köz, mob
keg
b
víz

Európai Kutatók Éjszakája

Célok:

Az "Európai Kutatók Éjszakája" rendezvény célja, hogy a kutatókat közelebb hozza a nagyközönséghez, és felhívja a figyelmet a kutatói, valamint az innovációs tevékenységekre annak érdekében, hogy támogassa a közönség kutatók iránti elismerését, megértést teremtsen a kutatók munkájának az állampolgárok mindennapi életére gyakorolt hatásával kapcsolatban, továbbá, kutatói karrierre bátorsítsa a fiatalokat.

Az "Európai Kutatók Éjszakája" évente, jellemzően szeptember utolsó péntekén kezdődik, és alkalmat ad a kutatói karrier népszerűsítésére különösen a fiatalok és családjaik körében egy európai közönség- és médiaesemény keretében. A támogatásban részesülő főesemények két napon keresztül tarthatnak: pénteki kezdéssel és másnapi folytatással. Felvezető eseményeket is lehet rendezni a szeptemberi főeseményt megelőzően. A tevékenységeket a nagyközönségre kell szabni, hogy megszólítsák őket és felkeltsék az érdeklődésüket tekintet nélkül arra, hogy milyen tudományos háttérrel rendelkeznek összpontosítva a tanulókra és diákokra. A tevékenységek kombinálhatják az oktatási szempontokat a szórakoztatási elemekkel, különösen a fiatal közönség megszólítása esetén.

Végrehajtó ügynökség: Research Executive Agency (REA)
Pályázati azonosító: MSCA-NIGHT-2020
Státusz: lejárt
Határidő: 2020.01.09.
Keretösszeg: 8 000 000 EUR
Támogatási forma: Vissza nem térítendő
Támogatási intenzitás: 100%
Kedvezményezett:
Kutatóközpont (kutatóhely, egyetemi kutatóközpont), Non-profit szervezet (civil szervezet), Non-profit szervezet (állami fenntartású intézmény)
Konzorciumi előírás:

Nem releváns.

Feltöltés ideje: 2019. 12. 05.
Határidő:
2020.01.09.
Kiírás neve magyarul:
Európai Kutatók Éjszakája
Kiírás neve angolul:
European Researchers' Night
Program:
Horizon 2020
Alprogram:
Excellent Science