482 különböző nyitott pályázat
2022. január 24.
Pályázati szűrő
ikt
nka
bt
gyf
émg
eh
köz, mob
keg
b

Az új ipari értékláncok kialakulását biztosító, klaszterek által támogatott projektek

Célok:

Összefoglaló:

A felhívás keretében a különböző régiókon és értékláncokon átívelő, határokon átnyúló és ágazatok közötti együttműködés, innováció és a vállalkozói szellem támogatására kerül sor, a különböző erőforrásokat, eszközöket és intézkedéseket egyesítő, rendszerszerű megközelítést alkalmazó klaszter- és más közvetítő szervezetek koordinációjában.

Célok:

A felhívás célkitűzéseivel összhangban innovációs szereplők, különösen az egymást erősítő kompetenciákkal rendelkező kis- és középvállalkozások támogatására kerül sor, olyan új ipari értékláncok létrehozása céljából, amelyek elősegítik a kialakulóban levő iparágak fejlődését Európában.

E célból a pályázatok keretében az Európai Unió tagállamaira és a társult országokra kiterjedő, új ipari értékláncok kialakításának stratégiai elképzelését szükséges vázolni. Különös figyelmet szükséges szentelni a más innovációs szereplőkkel együttműködő kis- és középvállalkozási csoportok integrálásának és támogatásának. Klaszter, illetve más, a kis- és középvállalkozások szempontjából releváns közvetítő szervezetek a felhívás keretében a kis- és középvállalkozások közötti együttműködést és hálózatépítést támogató tevékenységeket valósítanak meg, segítségükkel létrejön egy, az ágazatok közötti kölcsönhatásokat, valamint az értéklánc-innovációt elősegítő "nyitott tér". A pályázatok keretében az alábbi két aspektus érvényesítésére szükséges törekedni:

a különböző ágazatokból és országokból érkező kis- és középvállalkozások által vezérelt innovációs projektötletek más innovációs szereplőkkel való együttműködés keretében történő validációja, valamint az új ipari értékláncok kialakulását elősegítő koordináció megvalósítása.

az innovációs tevékenységek támogatása és/vagy a különböző célzott vállalkozói és innovációs támogató intézkedések (például mentorálás, coaching, innovációs és technikai segítségnyújtás) kombinációjának és a validált innovációs projektek innovációs szereplőinek közvetlen összekapcsolása.

Végrehajtó ügynökség: Research Executive Agency (REA)
Pályázati azonosító: INNOSUP-01-2018-2020
Státusz: lejárt
Határidő: 2020.09.08.
Keretösszeg: 25 150 000 EUR
Támogatási forma: Vissza nem térítendő
Támogatási intenzitás:

Profitorientált társaságok részére 70%, non-profit szervezeteknek 100%.

Kedvezményezett:
Kutatóközpont (kutatóhely, egyetemi kutatóközpont), Nagyvállalat, Mikro-, kis- és középvállalkozás, Non-profit szervezet (civil szervezet), Non-profit szervezet (állami fenntartású intézmény), Egyházi jogi szervezet, Egyéb gazdasági társaság (pl. szociális szövetkezet)
Konzorciumi előírás:

A konzorcium tagjai minimum három különböző EU tagországból vagy társult országból kell, hogy érkezzenek.

Feltöltés ideje: 2019. 11. 12.
Határidő:
2020.09.08.
Kiírás neve magyarul:
Az új ipari értékláncok kialakulását biztosító, klaszterek által támogatott projektek
Kiírás neve angolul:
Cluster facilitated projects for new industrial value chains
Program:
Horizon 2020
Alprogram:
Excellent Science