38 különböző nyitott pályázat
2021. január 20.
Pályázati szűrő
ftv

Filmfesztiválok támogatása 2020

Összefoglaló:

A pályázat célja a közönségépítés támogatása az európai audiovizuális alkotások iránti érdeklődés felkeltésének és az ezen alkotásokhoz való hozzáférés javításának eszközeként, különösen promóción, rendezvényeken, filmműveltség kialakításán és fesztiválokon keresztül.

Célok:

A pályázat célja a közönségépítés támogatása az európai audiovizuális alkotások iránti érdeklődés felkeltésének és az ezen alkotásokhoz való hozzáférés javításának eszközeként, különösen promóción, rendezvényeken, filmműveltség kialakításán és fesztiválokon keresztül.

Csak a MEDIA alprogramban részt vevő országokban audiovizuális fesztiválokat szervező, támogatható jogi személyek által benyújtott pályázatokat lehet elfogadni. Audiovizuális fesztiválnak minősül minden esemény, amely:

  • olyan támogatható filmeket tűz programjára (játékfilmek, dokumentumfilmek vagy animációs filmek), amelyeket széles nyilvánosság előtt vetítenek, ideértve a nagyközönséget, az akkreditált nemzetközi audiovizuális szakembereket és a sajtót;
  • egy bizonyos időszakban, egy előre meghatározott városban zajlik;
  • átlátható szabályokkal/kiválasztási eljárással rendelkezik.

A fesztivál során a közönségnek bemutatott támogatható műsorprogram legalább 70%-ának VAGY legalább 100 nagyjátékfilmnek (vagy rövidfilmfesztiválok esetében 400 rövidfilmnek) a MEDIA alprogramban részt vevő országokból kell származnia.

Végrehajtó ügynökség: Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökség (EACEA)
Pályázati azonosító: EACEA/26/2019
Státusz: lejárt
Határidő:

Az első témára (Fesztiválok támogatása) és határidőre (2019. november 21.) azok pályázhatnak, akiknek a fesztiválja a 2020. május 1. és 2020. október 31. közötti időszakban kezdődik.

A második témára (Európai fesztiválhálózatok támogatása) és határidőre (2020. április 23.) azok pályázhatnak, akiknek a fesztiválja a 2020. november 1. és 2021. április 30. közötti időszakban kezdődik.

A pályázatokat két időpontban bírálják el. Ennek értelmében az első beadási határidő lejártát követően a pályázati kiírás újra megnyílik változatlan feltételekkel.

Az I. téma beadási határideje: 2019.11.21. 17:00

A II. téma beadási határideje: 2020.04.23. 17:00

Keretösszeg: 3 700 000 EUR
Támogatási forma: Vissza nem térítendő
Támogatási intenzitás:

Az 1. alprogram – Fesztiválok támogatása esetében a két különböző határidőre benyújtandó pályázatoknak odaítélhető indikatív összeg egyenként 1,6 millió EUR.

A pénzügyi hozzájárulás egy 19 000 és 75 000 EUR összeg közötti, egyösszegű támogatás a programban szereplő európai filmek száma alapján.

Az uniós támogatás a teljes támogatható költség legfeljebb 60%-ának társfinanszírozására korlátozódik.

A 2. alprogram – Európai fesztiválhálózatok támogatása esetében a rendelkezésre álló indikatív összeg 500 000 EUR.

A maximális támogatási összeg kiválasztott hálózatonként 180 000 EUR.

Az uniós támogatás a teljes támogatható költség legfeljebb 80%-ának társfinanszírozására korlátozódik.

Kedvezményezett:

A pályázók a MEDIA alprogramban részt vevő valamely országban székhellyel rendelkező olyan európai jogi személyek (magánvállalatok, nonprofit szervezetek, szövetségek, jótékonysági szervezetek, alapítványok, önkormányzatok/városi tanácsok stb.) lehetnek, amelyek közvetlenül vagy többségi részesedés formájában az ezen országok állampolgárainak tulajdonában állnak.

Konzorciumi előírás:

-

Feltöltés ideje: 2019. 10. 09.
Határidő:

További részletek
Kiírás neve magyarul:
Filmfesztiválok támogatása 2020
Kiírás neve angolul:
Support to Festivals 2020
Program:
Creative Europe
Alprogram:
MEDIA Sub-programme