46 különböző nyitott pályázat
2020. szeptember 26.
Pályázati szűrő
flk

A 2020–2022-es SLIC kampány pályázati kiírása

Összefoglaló:

A pályázat célja a munkavállalók körében gyakran előforduló váz- és izomrendszeri megbetegedésekkel kapcsolatos figyelemfelkeltés, információcsere és a jógyakorlatok megosztása; a tagállamok jelenlegi helyzetének és a munkaerő igényeinek felmérése; valamint a hatékony és célzott végrehajtás elősegítése.

Célok:

A SLIC (Senior Labour Inspectors’ Committee) a tagállamok munkaügyi ellenőrző szolgálatainak magas rangú képviselőiből áll, és felhatalmazást kapott arra, hogy véleményt nyilvánítson minden olyan kérdésben, amely a munkahelyi egészségvédelemmel és biztonsággal kapcsolatos uniós jogszabályok végrehajtásával kapcsolatos. Ez történhet akár a Bizottság kérésére, akár a SLIC saját kezdeményezésére.

Ennek a felhívásnak a fő célja a 2020–2022-es SLIC kampány finanszírozása, amelynek témája: „A váz- és izomrendszeri megbetegedéseket (MSD-ket) okozó kockázati tényezők megelőzésére irányuló követelmények jobb végrehajtása”.

A hátban, a nyakban és a végtagokban jelentkező fájdalom, kellemetlen érzés és funkcióvesztés gyakori a munkavállalók körében. Ezeket a panaszokat általában váz- és izomrendszeri megbetegedéseknek (musculoskeletal disorders, MSD-k) nevezik. Az EU 27 tagállamában a munkavállalók mintegy 25%-a szenved hátfájástól, és 23%-uk panaszkodik izomfájdalmakra. Ilyenformán az MSD-k jelentik a leggyakoribb, munkával összefüggő egészségügyi problémát. Az MSD-k nemcsak az egyes munkavállalókat érintő egészségügyi hatásaik miatt adnak okot az aggodalomra, hanem a vállalkozásokra gyakorolt gazdasági hatások és az európai országokra háruló szociális költségek miatt is. Az MSD-k kezeléséhez a munkahelyeken kell fellépni. Először is megelőző lépéseket lehet tenni. Az olyan munkavállalók esetében azonban, akik már MSD-kben szenvednek, az jelenti a kihívást, hogy munkaképességüket megtartsák, munkában maradjanak, illetve szükség esetén visszailleszkedjenek a munkahelyre.

A jelen pályázati felhívás keretében három konkrét célt tűzték ki:

1. Figyelemfelkeltés, információcsere és a jógyakorlatok megosztása

2. A tagállamok jelenlegi helyzetének és a munkaerő igényeinek felmérése

3. A hatékony és célzott végrehajtás elősegítése

Végrehajtó ügynökség: Európai Bizottság - Foglalkoztatás, Szociális Ügyek és Társadalmi Befogadás Főigazgatóság
Pályázati azonosító: VP/2019/012
Státusz: lejárt
Határidő: 2019.11.06.
Keretösszeg: 300 000 EUR
Támogatási forma: Vissza nem térítendő
Támogatási intenzitás: 80%
Kedvezményezett:

Az egyéni pályázónak, konzorcium esetén pedig a vezető pályázónak nemzeti beavatkozási körrel rendelkező nemzeti szintű testületnek kell lennie.

Konzorciumi előírás:

-

Feltöltés ideje: 2019. 09. 20.
Határidő:
2019.11.06.
Kiírás neve magyarul:
A 2020–2022-es SLIC kampány pályázati kiírása
Kiírás neve angolul:
Call for proposals for the SLIC campaign 2020-2022
Program:
Employment and Social Innovation Programme (EaSI)
Alprogram:
Progress