353 különböző nyitott pályázat
2020. január 22.
Pályázati szűrő
pt

Videojátékok fejlesztésének támogatása

Összefoglaló:

A legfőbb célkitűzés, hogy az európai videojáték készítők kapacitása növekedjen, ez által képesek legyenek olyan projekteket fejleszteni, amelyek magas színvonalú innovatív tartalommal minőségi játékmenetet nyújtva az európai és az azon túli piacon széles körben terjeszthetőek. Ezen célkitűzés megvalósításával az európai videojáték iparág mind az európai, mind pedig a nemzetközi piacon versenyképesebbé válna.

Célok:

A legfőbb célkitűzés, hogy az európai videojáték készítők kapacitása növekedjen, ezáltal képesek legyenek olyan projekteket fejleszteni, amelyek magas színvonalú innovatív tartalommal minőségi játékmenetet nyújtva az európai és az azon túli piacon széles körben terjeszthetőek. Ezen célkitűzés megvalósításával az európai videojáték iparág mind az európai, mind pedig a nemzetközi piacon versenyképesebbé válna.

A pályázható támogatás keretében a pályázók olyan projekteket nyújthatnak be, amelynek során egy narratív, történetet elbeszélő, innovatív és kreatív videojáték prototípusát vagy próbaverzióját hozzák létre PC-re, konzolra, mobil eszközökre, tabletre, okostelefonra és más technológiai eszközre.

Végrehajtó ügynökség: Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökség (EACEA)
Pályázati azonosító: EACEA 20/2015
Státusz: lejárt
Határidő: 2016.03.03.
Keretösszeg: 2 600 000 EUR
Támogatási forma: Vissza nem térítendő
Támogatási intenzitás:

Támogatás mértéke:

Koncepció-fejlesztésre 10 000 és 50 000 EUR közötti összeg igényelhető.
Projekt-fejlesztésre 10 000 és 150 000 EUR közötti összeg kérhető.
Egy adott videojáték esetében a koncepció- és a projektfejlesztési támogatás nem vonható össze.

A támogatás mértéke a projekt elszámolható költségeinek legfeljebb 50%-a lehet.


Kedvezményezett:

Jelen pályázati felhívás olyan megfelelő tapasztalattal rendelkező európai videojáték-gyártó és fejlesztő vállalatok előtt áll nyitva, amiket legalább 12 hónappal ezelőtt alapítottak és igazolt előzetes tapasztalattal rendelkeznek.

Igazolt előzetes teljesítmény: a pályázó által gyártott és kifejlesztett (nem alvállalkozók bevonásával) korábbi videojáték, amely már az elmúlt két évben (2014.01.01 óta) kereskedelmi forgalomba került - megfelelő bizonylatokkal, beszámolóval alátámasztva.

Európai vállalat az a cég, amelyet a MEDIA Alprogramban részt vevő valamelyik országban alapítottak, és amelynek közvetlen, vagy többségi tulajdonosai (pl. többségi részvénytulajdonosként) az adott ország állampolgárai.

Feltöltés ideje: 2016. 01. 07.
Határidő:
2016.03.03.
Kiírás neve magyarul:
Videojátékok fejlesztésének támogatása
Kiírás neve angolul:
Support for the Development of European Video Games
Program:
Creative Europe
Alprogram:
MEDIA Sub-programme