46 különböző nyitott pályázat
2020. szeptember 26.
Pályázati szűrő
flk

Célzott Mobilitási Rendszer

Összefoglaló:

A Célzott Mobilitási Rendszer célja, hogy biztosítsa mind a fiatal, 35 év alatti álláskeresők, mind a 35 év feletti korosztály számára készült, EU-n belüli foglalkoztatási mobilitási rendszer végrehajtásának és továbbfejlesztésének folytonosságát.

Célok:

A Célzott Mobilitási Rendszer célja, hogy biztosítsa a két EU-n belüli foglalkoztatási mobilitási rendszer végrehajtásának és továbbfejlesztésének folytonosságát:

(1) „Your First EURES Job” („Ön első EURES-munkája”, YFEJ), amely segíti a fiatal 35 év alatti álláskeresőket abban, hogy munkát, gyakornokságot vagy szakmai gyakorlatot találjanak egy másik tagállamban, és

(2) „újraaktiváljon” egy hasonló programot, amely a 35 év feletti korosztály számára készült. Mivel az intézkedés erőteljesen eredményorientált, az a célja, hogy javítsa az álláskeresők és a munkavállalók számára az EU-n belüli szabad mozgáshoz való jogát, és kezelje a munkaerőpiacok egyensúlyhiányát és a szakképzettség hiányát. A YFEJ-re és az előkészítő cselekvés újbóli aktiválására épülő célzott mobilitási rendszer (TMS) európai munkaerőpiaci aktiválási intézkedést jelent, amely a személyre szabott munkaerő-felvételi, egyeztetési, képzési és elhelyezési szolgáltatásokat pénzügyi ösztönzőkkel kombinálja. A támogatási intézkedések a munkaerőpiaci igényektől függően eltérőek lehetnek, de legalább egy másik tagállamban folytatott interjúkra, az áthelyezésre, a nyelvi képzésre, valamint a munka- és országintegrációs támogatásra vonatkozó rendelkezéseket tartalmaznak. A végső kedvezményezettek álláskeresők, munkahelyváltók, gyakornokok, valamint vállalkozások, köztük a kkv-k. Az egyének és a vállalkozások közvetlen pénzügyi támogatást is kaphatnak célzott juttatások formájában. A jelen felhívás keretében benyújtott javaslatokban mindkét korcsoportot (18–35 éves csoport és 35+ év) le kell fedni és az elhelyezési célokat meg kell jelölni.

Végrehajtó ügynökség: Európai Bizottság - Foglalkoztatás, Szociális Ügyek és Társadalmi Befogadás Főigazgatóság
Pályázati azonosító: VP/2019/009
Státusz: lejárt
Határidő: 2019.06.11.
Keretösszeg:

Az e felhívás keretében megvalósuló projektek uniós társfinanszírozására elkülönített teljes költségvetés becsült összege 9 000 000 EUR.

Támogatási forma: Vissza nem térítendő
Támogatási intenzitás: 95%
Kedvezményezett:

A következő országokban megfelelően létrehozott és bejegyzett jogi személyek jogosultak vezető pályázónak vagy társpályázónak:

  • EU-tagállamok;
  • Izland és Norvégia az EGT-megállapodásnak megfelelően.
Konzorciumi előírás:

-

Feltöltés ideje: 2019. 04. 25.
Határidő:
2019.06.11.
Kiírás neve magyarul:
Célzott Mobilitási Rendszer
Kiírás neve angolul:
Targeted Mobility Scheme (TMS)
Program:
Employment and Social Innovation Programme (EaSI)
Alprogram:
EURES