38 különböző nyitott pályázat
2021. január 20.
Pályázati szűrő
ftv

Filmfesztiválok támogatása

Összefoglaló:

A Kreatív Európa Program pályzatot hirdet az következő témában: a kulturális és kreatív alkotások országokon átívelő forgalmának előmozdítása.

Célok:

Ez a pályázati felhívás az európai kulturális és kreatív ágazatot támogató program (KREATÍV EURÓPA) végrehajtására vonatkozó, 2013. december 11-i 1295/2013/EU európai parlamenti és tanácsi rendeleten, és annak 2014. június 27-i helyesbítésén alapul.

A kulturális és kreatív alkotások országokon átívelő forgalmának előmozdítása területén belül a MEDIA-alprogram egyik prioritása a következő:

  • a közönségépítés támogatása az európai audiovizuális alkotások iránti érdeklődés felkeltésének, és az ezen alkotásokhoz való hozzáférés javításának eszközeként, különösen promóción, rendezvényeken, filmműveltség kialakításán és fesztiválokon keresztül. A MEDIA-alprogram a következő intézkedésekhez nyújt támogatást:
    • különböző európai audiovizuális alkotások bemutatására és népszerűsítésére irányuló kezdeményezések támogatása;
    • a filmműveltség előmozdítását és az európai audiovizuális alkotásokkal kapcsolatos ismeretek és érdeklődés bővítését célzó tevékenységek támogatása.
Végrehajtó ügynökség: Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökség (EACEA)
Pályázati azonosító: EACEA/32/2018
Státusz: lejárt
Határidő: 2018.12.20.
Keretösszeg: 3 200 000 EUR
Támogatási forma: Vissza nem térítendő
Kedvezményezett:

A pályázók a MEDIA-alprogramban részt vevő valamely országban székhellyel rendelkező olyan európai jogi személyek (magánvállalatok, nonprofit szervezetek, szövetségek, jótékonysági szervezetek, alapítványok, önkormányzatok/városi tanácsok stb.) lehetnek, amelyek közvetlenül vagy többségi részesedés formájában az ezen országok állampolgárainak tulajdonában állnak.

Konzorciumi előírás:

-

Feltöltés ideje: 2018. 10. 19.
Határidő:
2018.12.20.
Kiírás neve magyarul:
Filmfesztiválok támogatása
Kiírás neve angolul:
Support to Festivals
Program:
Creative Europe
Alprogram:
MEDIA Sub-programme