353 különböző nyitott pályázat
2020. január 22.
Pályázati szűrő
ff

Európai filmek transznacionális forgalmazásának támogatása „szelektív rendszer”

Összefoglaló:

A „szelektív” támogatási rendszer célja az, hogy ösztönözze és támogassa az új, nem hazai európai filmek transznacionális forgalmazását azzal, hogy a filmszínházi forgalmazókat a nem hazai európai filmek promóciójába és megfelelő forgalmazásba való befektetésre bátorítja.

A rendszer továbbá elősegíti a gyártási és a forgalmazási szektor közötti kapcsolatok fejlesztését, ily módon az európai "nem hazai" filmek piaci részesedésének, és az európai vállalatok versenyhelyzetének javítását.

Célok:

A „szelektív” támogatási rendszer célja az, hogy ösztönözze és támogassa az új, nem hazai európai filmek transznacionális forgalmazását azzal, hogy a filmszínházi forgalmazókat a nem hazai európai filmek promóciójába és megfelelő forgalmazásba való befektetésre bátorítja. A rendszer továbbá elősegíti a gyártási és a forgalmazási szektor közötti kapcsolatok fejlesztését, ily módon az európai "nem hazai" filmek piaci részesedésének, és az európai vállalatok versenyhelyzetének javítását.

Végrehajtó ügynökség: Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökség (EACEA)
Pályázati azonosító: EACEA/13/2015
Státusz: lejárt
Határidő:

A pályázatokat két időpontban bírálják el. Ennek értelmében az első beadási határidő lejártát követően a pályázati kiírás újra megnyílik változatlan feltételekkel.

Az I. szakasz beadási határideje: 2015.12.01.

A II. szakasz beadási hátárideje: 2016.06.14.

Keretösszeg: 9 000 000 EUR
Támogatási forma: Vissza nem térítendő
Kedvezményezett:

Jelen pályázati lehetőség olyan európai vállalatokat céloz meg, amelyek tevékenysége hozzájárul a fenti célok megvalósításához, különös tekintettel a filmforgalmazási vállalatokra.

Európai vállalat: amelyet a MEDIA Alprogramban részt vevő valamelyik országban alapítottak, és közvetlen, vagy többségi tulajdonosai az adott ország állampolgárai. Csak olyan csoportosulások támogathatók, melyekben a pályázó koordinátor (a film forgalmazói ügynöke) mellett legalább hét, különböző országban működő forgalmazó vesz részt, melyek egy vagy több európai, nem nemzeti film forgalmazására pályáznak.

Konzorciumi előírás:

Csak olyan csoportosulások támogathatók, melyekben a pályázó koordinátor (a film forgalmazói ügynöke) mellett legalább hét, különböző országban működő forgalmazó vesz részt, melyek egy vagy több európai, nem nemzeti film forgalmazására pályáznak.

Feltöltés ideje: 2015. 10. 12.
Határidő:

További részletek
Kiírás neve magyarul:
Európai filmek transznacionális forgalmazásának támogatása „szelektív rendszer”
Kiírás neve angolul:
Distribution Selective Scheme – Support for the transnational distribution of European Films 2016
Program:
Creative Europe
Alprogram:
MEDIA Sub-programme