370 különböző nyitott pályázat
2020. február 23.
Pályázati szűrő
par
mob
sze

Erasmus Felsőoktatási Charta 2019

Összefoglaló:

Az Erasmus+ Program egyéni pályázók számára kiírt pályázata: az Erasmus Felsőoktatási Charta (ECHE) biztosítja az általános minőségi keretet az Erasmus+ Program során a felsőoktatási intézmények európai és egyéb nemzetközi szintű együttműködéséhez. Ahhoz, hogy felsőoktatási intézmények pályázhassanak és részt vehessenek az Erasmus+ Program egyéni tanulmányi mobilitáshoz és/ vagy innovációhoz és bevált gyakorlati módszerekhez kapcsolódó projektjeiben, Erasmus Felsőoktatási Chartával kell rendelkezniük. A Charta az Erasmus+ Program teljes időtartamára szól.

Célok:

Az Erasmus Felsőoktatási Charta (ECHE) biztosítja az általános minőségi keretet az Erasmus+ Programban a felsőoktatási intézmények európai és egyéb nemzetközi szintű együttműködéséhez. Ahhoz, hogy a felsőoktatási intézmények pályázhassanak és részt vehessenek az Erasmus+ Program egyéni tanulmányi mobilitáshoz és/ vagy innovációhoz és bevált gyakorlati módszerekhez kapcsolódó projektjeiben, Erasmus Felsőoktatási Chartával kell rendelkezniük.A Charta az Erasmus+ Program teljes időtartamára szól.

A partnerországokban működő felsőoktatási intézmények esetében nem jelent előfeltételt az Erasmus Felsőoktatási Charta megléte, esetükben a minőségbiztosítási keretrendszert a felsőoktatási intézmények közötti megállapodások hozzák létre. Az Erasmus Felsőoktatási Charta az Erasmus+ program teljes futamideje alatt, azaz 2020–2021-ig érvényben marad.

Végrehajtó ügynökség: Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökség (EACEA)
Pályázati azonosító: EACEA/03/2018
Státusz: lejárt
Határidő: 2018.03.22.
Támogatási forma: Vissza nem térítendő
Kedvezményezett:

Az alábbi országokban működő felsőoktatási intézmények pályázhatnak az Erasmus Felsőoktatási Chartára:

- az Európai Unió tagállamai,

- az EFTA/EGT-országok (Izland, Liechtenstein, Norvégia), Macedónia Volt Jugoszláv Köztársaság és Törökország.

„Felsőoktatási intézmény” az Erasmus+ Programról szóló rendelet 2. cikke alapján:

  • a nemzeti joggal vagy gyakorlattal összhangban bármely típusú felsőoktatási intézmény, amely elismert fokozat vagy más elismert felsőfokú képesítés megszerzéséhez vezető képzést nyújt, függetlenül az ilyen intézmények megnevezésétől;
  • a nemzeti joggal vagy gyakorlattal összhangban bármely intézmény, amely felsőfokú szakoktatást vagy szakképzést kínál.
Konzorciumi előírás:

-

Feltöltés ideje: 2018. 02. 13.
Határidő:
2018.03.22.
Kiírás neve magyarul:
Erasmus Felsőoktatási Charta 2019
Kiírás neve angolul:
Erasmus Charter for Higher Education Selection 2019
Program:
Erasmus+
Alprogram:
Key Action 1 - Learning Mobility of Individuals