403 különböző nyitott pályázat
2020. július 10.
Pályázati szűrő
pt

Európai videojátékok fejlesztésének támogatása 2018

Összefoglaló:

A Creative Europe Program pályázatot hirdet konzorciumok és egyéni pályázók számára a következő témában: olyan videojáték koncepciók és projektek fejlesztése, amelyek innovatív és kreatív történetmeséléssel rendelkeznek és kifejezetten PC-n, konzolon, mobileszközökön, tableten, okostelefonon és egyéb elektronikus eszközökön történő kereskedelmi felhasználásra készültek.

Célok:

A legfőbb célkitűzés, hogy az európai videojáték készítők kapacitása növekedjen, ezáltal képesek legyenek olyan projekteket fejleszteni, amelyek magas színvonalú innovatív tartalommal minőségi játékmenetet nyújtva az európai és az azon túli piacon széles körben terjeszthetőek. Ezen célkitűzés megvalósításával az európai videojáték iparág mind az európai, mind pedig a nemzetközi piacon versenyképesebbé válna.

Jelen pályázat keretében a jelentkezők pályázatot nyújthatnak be olyan videojáték koncepciók és projektek fejlesztésére (a tevékenységnek egy játszható prototípust vagy próba verziót kell eredményeznie), amelyek innovatív és kreatív történetmeséléssel rendelkeznek és kifejezetten PC-n, konzolon, mobil eszközökön, tableten, okostelefonon és egyéb elektronikus eszközökön történő kereskedelmi felhasználásra készültek.

Végrehajtó ügynökség: Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökség (EACEA)
Pályázati azonosító: EACEA/24/2017
Státusz: lejárt
Határidő: 2018.03.08.
Keretösszeg: 3 780 000 EUR
Támogatási forma: Vissza nem térítendő
Támogatási intenzitás:

Az EU által nyújtott támogatás összege 10.000 és 150.000 EUR között lehet, amennyiben az nem haladja meg a projekt összes támogatható költségének 50 százalékát.

Kedvezményezett:

Jelen pályázati felhívás olyan megfelelő tapasztalattal rendelkező európai videojáték-gyártó és fejlesztő vállalatok előtt áll nyitva, amiket legalább 12 hónappal ezelőtt alapítottak és igazolt előzetes tapasztalattal rendelkeznek.

Videojáték fejlesztő cégnek olyan céget nevezünk, amely tevékenységének legfőbb célja és értelme videojátékok készítése (vagy ezzel teljes mértékben megegyező tevékenység), mely tevékenységet a nemzeti cégbejegyzés dokumentációja is megerősít.

Európai vállalat az a cég, amelyet a MEDIA Alprogramban részt vevő valamelyik országban alapítottak, és amelynek közvetlen, vagy többségi tulajdonosai (pl. többségi részvény tulajdonosként) az adott ország állampolgárai.

Konzorciumi előírás:

-

Feltöltés ideje: 2018. 01. 18.
Határidő:
2018.03.08.
Kiírás neve magyarul:
Európai videojátékok fejlesztésének támogatása 2018
Kiírás neve angolul:
Support for Development of European Video Games 2018
Program:
Creative Europe
Alprogram:
MEDIA Sub-programme