403 különböző nyitott pályázat
2020. július 10.
Pályázati szűrő
ff

Európai filmek transznacionális forgalmazásának támogatása: „szelektív rendszer” 2018

Összefoglaló:

A Creative Europe Program pályázatot hirdet konzorciumok számára a következő témakörben: új, nem hazai európai filmek transznacionális forgalmazásának ösztönzése és támogatása. Jelen pályázati lehetőség olyan európai vállalatokat céloz meg, amelyek tevékenysége hozzájárul eme cél megvalósításához, különös tekintettel a filmforgalmazási vállalatokra.

Célok:

A „szelektív” támogatási rendszer célja az, hogy ösztönözze és támogassa az új, nem hazai európai filmek transznacionális forgalmazását azzal, hogy a filmszínházi forgalmazókat a nem hazai európai filmek promóciójába és megfelelő forgalmazásba való befektetésre bátorítja. A rendszer továbbá elősegíti a gyártási és a forgalmazási szektor közötti kapcsolatok fejlesztését, ily módon az európai "nem hazai" filmek piaci részesedésének, és az európai vállalatok versenyhelyzetének javítását.

Végrehajtó ügynökség: Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökség (EACEA)
Pályázati azonosító: EACEA/12/2017
Státusz: lejárt
Határidő: 2018.06.14.
Keretösszeg: 9 750 000 EUR
Támogatási forma: Vissza nem térítendő
Kedvezményezett:

Jelen pályázati támogatás olyan európai vállalatok által igényelhető, amelyek tevékenysége hozzájárul a fenti célok megvalósításához, különös tekintettel a filmforgalmazási vállalatokra.

Európai vállalat: amelyet a MEDIA Alprogramban részt vevő valamelyik országban alapítottak, és közvetlen, vagy többségi tulajdonosai az adott ország állampolgárai.

Konzorciumi előírás:

Csak olyan csoportosulások támogathatók, melyekben a pályázó koordinátor (a film forgalmazói ügynöke) mellett legalább hét, különböző országban működő forgalmazó vesz részt, melyek egy vagy több európai, nem nemzeti film forgalmazására pályáznak.

Feltöltés ideje: 2017. 12. 12.
Határidő:
2018.06.14.
Kiírás neve magyarul:
Európai filmek transznacionális forgalmazásának támogatása: „szelektív rendszer” 2018
Kiírás neve angolul:
Distribution Selective scheme: Support for the transnational distribution of European films 2018
Program:
Creative Europe
Alprogram:
MEDIA Sub-programme