142 különböző nyitott pályázat
2020. augusztus 15.
Pályázati szűrő
kt

Európai szintű, fenntartható klinikai kutatóhálózat létrehozása a fertőző betegségek vonatkozásában

Összefoglaló:

A felhívás keretében olyan pályázat támogatására kerül sor, amelynek konkrét célja egy olyan európai szintű multidiszciplináris klinikai kutatóhálózat létrehozása, amely a klinikai kísérletek valamennyi aspektusa szempontjából kompetens, a kutatások megtervezésétől kezdve a megvalósításon át egészen az összegző jelentés elkészítéséig.

Célok:

A pályázatok olyan sikeres európai együttműködési kezdeményezésekre kell, hogy épüljenek, mint például a PREPARE (http://cordis.europa.eu/project/rcn/110174_en.html) és a COMBACTE (https://www.combacte.com/) projektek, a fertőző betegségek területét érintő klinikai kutatások további előmozdítása céljából. A megvalósítás során innovatív kutatási megközelítések fejlesztésére kell, hogy sor kerüljön, melyek a kiszámíthatatlan események és helyzetek kezelése érdekében biztosítják a rugalmas válaszadás lehetőségét. Ennek érdekében olyan klinikai kutatási hálózatot szükséges létrehozni Európában, amely megfelelő kapacitásokkal és képességekkel rendelkezik egyrészt a fertőző betegségben szenvedő betegek közvetlen regisztrálására, másrészt új diagnosztikai, megelőző és/vagy terápiás stratégiák és terápiák tesztelésére és fejlesztésére.

Végrehajtó ügynökség: Research Executive Agency (REA)
Pályázati azonosító: SC1-HCO-08-2018
Státusz: lejárt
Határidő: 2018.04.18.
Keretösszeg: 3 000 000 EUR
Támogatási forma: Vissza nem térítendő
Támogatási intenzitás: 100%
Kedvezményezett:
Kutatóközpont (kutatóhely, egyetemi kutatóközpont), Nagyvállalat, Mikro-, kis- és középvállalkozás, Non-profit szervezet (civil szervezet), Non-profit szervezet (állami fenntartású intézmény), Egyházi jogi szervezet, Egyéb gazdasági társaság (pl. szociális szövetkezet)
Konzorciumi előírás:

A konzorcium tagjai minimum három különböző EU tagországból vagy társult országból kell, hogy érkezzenek.

Feltöltés ideje: 2017. 11. 16.
Határidő:
2018.04.18.
Kiírás neve magyarul:
Európai szintű, fenntartható klinikai kutatóhálózat létrehozása a fertőző betegségek vonatkozásában
Kiírás neve angolul:
Creation of a European wide sustainable clinical research network for infectious diseases
Program:
Horizon 2020
Alprogram:
Societal Challenges