40 különböző nyitott pályázat
2020. szeptember 19.
Pályázati szűrő
kt

A HIV, a tuberkulózis (TB) és/vagy a hepatitis C (HCV) megbetegedések mono-, illetve egyidejű fertőzésében és/vagy komorbiditásban szenvedő betegek vonatkozásában megvalósított kutatás az Orosz Föderációval folytatott együttműködés előmozdítása keretében

Összefoglaló:

A pályázati felhívás keretében olyan projektek támogatására kerül sor, amelyek a HIV, tuberkulózis, és a hepatitis C fertőzések vonatkozásában valósítanak meg kutatást, az Orosz Föderációból származó szervezetek részvételével.

Célok:

A pályázatok az alábbi altémák közül egyre vagy többre kell, hogy irányuljanak:

  1. TB: Biomarkerek vagy új diagnosztikai tesztek vizsgálata a tuberkulózis kockázati csoportjainak korai szűrésére a tuberkulózis fertőzés és az antimikrobiális gyógyszerrezisztencia azonosítása céljából.
  2. HIV: A fertőzés utáni fogékonyságra és/vagy a betegség lefolyásának sebességére vonatkozó vizsgálat a HIV és különböző altípusai, és/vagy átviteli klaszterek, és/vagy az antiretrovirális terápia és az egyidejűleg kialakuló betegségek következtében kialakuló káros hatások vonatkozásában.
  3. HCV: A vírus és a gazdaszervezet genetikai determinánsainak és a betegség progressziójához társuló komorbid állapotok értékelése, valamint a jövőbeni HCV-kezelési stratégiák alapjainak kialakítása.
Végrehajtó ügynökség: Research Executive Agency (REA)
Pályázati azonosító: SC1-BHC-21-2018
Státusz: lejárt
Határidő: 2018.04.18.
Keretösszeg: 10 000 000 EUR
Támogatási forma: Vissza nem térítendő
Támogatási intenzitás: 100%
Kedvezményezett:
Kutatóközpont (kutatóhely, egyetemi kutatóközpont), Nagyvállalat, Mikro-, kis- és középvállalkozás, Non-profit szervezet (civil szervezet), Non-profit szervezet (állami fenntartású intézmény), Egyházi jogi szervezet, Egyéb gazdasági társaság (pl. szociális szövetkezet)
Konzorciumi előírás:

A konzorcium tagjai minimum három különböző EU tagországból vagy társult országból kell, hogy érkezzenek.

Feltöltés ideje: 2017. 11. 16.
Határidő:
2018.04.18.
Kiírás neve magyarul:
A HIV, a tuberkulózis (TB) és/vagy a hepatitis C (HCV) megbetegedések mono-, illetve egyidejű fertőzésében és/vagy komorbiditásban szenvedő betegek vonatkozásában megvalósított kutatás az Orosz Föderációval folytatott együttműködés előmozdítása keretében
Kiírás neve angolul:
Research on HIV, tuberculosis (TB) and/or hepatitis C (HCV) in patients with mono-, co-infections and/or comorbidities in the context of fostering collaboration with the Russian Federation
Program:
Horizon 2020
Alprogram:
Societal Challenges