142 különböző nyitott pályázat
2020. augusztus 15.
Pályázati szűrő
kt

A Latin-amerikai és Karibi Államok Közössége és Európa együttműködésén alapuló transzlációs rákkutatás

Összefoglaló:

A felhívás keretében olyan pályázatok támogatására kerül sor, amelyek a kohorszokból származó molekuláris, viselkedési, táplálkozási, klinikai, társadalmi és környezeti epidemiológiai adatok; nyilvántartások; biobankok; adattárak; kutatási infrastruktúrák integrációjával a Latin-amerikai és Karibi Államok Közössége és Európa együttműködésén alapuló transzlációs rákkutatást valósítanak meg.

Célok:

A pályázatok keretében a transzlációs és multidiszciplináris kutatásokra szükséges összpontosítani a konkrét betegcsoportok azonosítása céljából, az alábbi szempontok közül egy vagy több javítása érdekében: szűrés, korai felismerés, diagnózis és / vagy prognózis. A pályázatoknak az európai és a CELAC-országokra jellemző következő tényezőkön kell alapulniuk: különböző genetikai hátterek, kockázati tényezők, a rák előfordulása, a földrajzi környezet és/vagy különböző egészségügyi modellek.

Végrehajtó ügynökség: Research Executive Agency (REA)
Pályázati azonosító: SC1-BHC-18-2018
Státusz: lejárt
Határidő: 2018.04.18.
Keretösszeg: 25 000 000 EUR
Támogatási forma: Vissza nem térítendő
Támogatási intenzitás: 100%
Kedvezményezett:
Kutatóközpont (kutatóhely, egyetemi kutatóközpont), Nagyvállalat, Mikro-, kis- és középvállalkozás, Non-profit szervezet (civil szervezet), Non-profit szervezet (állami fenntartású intézmény), Egyházi jogi szervezet, Egyéb gazdasági társaság (pl. szociális szövetkezet)
Konzorciumi előírás:

A konzorcium tagjai minimum három különböző EU tagországból vagy társult országból kell, hogy érkezzenek.

Feltöltés ideje: 2017. 11. 16.
Határidő:
2018.04.18.
Kiírás neve magyarul:
A Latin-amerikai és Karibi Államok Közössége és Európa együttműködésén alapuló transzlációs rákkutatás
Kiírás neve angolul:
Translational collaborative cancer research between Europe and the Community of Latin American and Caribbean States (CELAC)
Program:
Horizon 2020
Alprogram:
Societal Challenges