40 különböző nyitott pályázat
2020. szeptember 19.
Pályázati szűrő
kt
ikt
b

Interaktív technológiák

Összefoglaló:

A Horizon 2020 Program pályázatot hirdet interaktív technológia témában az európai technológia szolgáltatók versenyképes és fenntartható, az interaktív technológiákat érintő ökoszisztémájának kialakítása erősítése céljából. Fő prioritás a páneurópai koordinációs erőfeszítés az érdekeltek közötti együttműködés megerősítése érdekében.

Célok:

Az olyan interaktív technológiák, mint a kiterjesztett (AR) és virtuális valóság (VR) nagymértékben hozzájárulnak az emberek között az interneten és azon túl történő interakciók, kommunikáció és információ-megosztás átalakulásához. Mindez közvetlen hatással lesz számos európai iparágra, új üzleti lehetőségeket teremtve a feldolgozó ipar, az adat életciklus, egészségügy, műszaki tudományok, oktatás, média, kultúra és a szórakoztatóipar területein. A kihívást az európai technológia szolgáltatók versenyképes és fenntartható, az interaktív technológiákat érintő ökoszisztémájának kialakítása jelenti.

A felhívás keretében két altéma került meghatározásra: 1/ Pán-európai koordinációs erőfeszítés az érdekeltek közötti együttműködés megerősítése érdekében; 2/ az európai innovációs kapacitások növelése új honlapkészítő eszközök fejlesztése és a szélesebb közösség elérése által.

  • a)Koordinációs és Támogatási Intézkedés: Interaktív Közösségépítés
  • b)Kutatási és Innovációs Intézkedés: A jövő interakciói

Az európai érdekeltek jobb koordinációja érdekében a hangsúlyt az alábbiakra szükséges helyezni:

  • közös kutatási ütemterv, valamint technológia-transzfer stratégia kialakítása;
  • a technológiák és fejlesztések megosztását biztosító együttműködési és információcserét elősegítő, széles körben hozzáférhető platformok fejlesztése;
  • az ilyen típusú létesítmények promóciója, technológiai támogatása

A tevékenységek eredményeként az európai interaktív technológiákat termékeik/szolgáltatásaik fejlesztése során használni kívánó innovátorok, kis- és középvállalkozások és ipari vállalatok számára egyedülálló hozzáférési pont jön létre. A téma keretében odaítélt támogatások kedvezményezettjeivel szemben elvárás, hogy harmadik felek számára is támogatást nyújtsanak, a munkaprogram Általános Mellékleteinek K pontja szerint, saját fejlesztésű eszközeiket együttműködési és információcserét elősegítő platformokba integráló kutató és fejlesztő csapatokat támogatva, vagy dedikált, nyílt operációs rendszerek fejlesztésének, valamint meglevő platformokkal való kapcsolat megteremtésének támogatása céljából. Erre a célra harmadik felek számára a megítélt támogatás maximum 60%-a fordítandó, tipikusan 50 000 – 100 000 eur nagyságrendű, 12-18 hónap megvalósítási időszakú mini-projektek számára.

Ennek keretében cél az európai kutatási és iparági kapacitások megerősítése, az alábbi tevékenységek egyikére helyezett hangsúllyal:

  • a több felhasználós interakciók által kínált lehetőségek jobb kihasználása, a szakmai vagy magán csoportokon belüli emberi interakciót augmentáló technológiákra irányuló kutató/fejlesztő tevékenység;
  • a jövő jobb minőségű élményt biztosító, interaktív rendszereinek fejlesztése, olyan rendszerek segítségével, amelyek mobilak, a kiegészítő érzékelést támogatják, pontosabbak vagy bio/környezeti érzékelők integrálását valósítják meg.
Végrehajtó ügynökség: Research Executive Agency (REA)
Pályázati azonosító: ICT-25-2018-2020
Státusz: lejárt
Határidő: 2018.04.17.
Keretösszeg: 3 000 000 EUR
Támogatási forma: Vissza nem térítendő
Támogatási intenzitás: 100%
Kedvezményezett:
Kutatóközpont (kutatóhely, egyetemi kutatóközpont), Nagyvállalat, Mikro-, kis- és középvállalkozás, Non-profit szervezet (civil szervezet), Non-profit szervezet (állami fenntartású intézmény), Egyházi jogi szervezet, Egyéb gazdasági társaság (pl. szociális szövetkezet)
Konzorciumi előírás:

A konzorcium tagjai minimum három különböző EU tagországból vagy társult országból kell, hogy érkezzenek.

Feltöltés ideje: 2017. 10. 31.
Határidő:
2018.04.17.
Kiírás neve magyarul:
Interaktív technológiák
Kiírás neve angolul:
Interactive Technologies
Program:
Horizon 2020
Alprogram:
Industrial Leadership