42 különböző nyitott pályázat
2020. december 02.
Pályázati szűrő
ivs
kt
tk
sp
ikt
nka
bt
gyf
űt
émg
eh
k
keg
b
tg

Az Európai Kutatási Tanács támogatása kiváló kutatásvezetők számára

Összefoglaló:

A pályázati felhívás keretében az Európai Kutatási Tanács biztosít támogatást olyan kiváló kutatásvezetők számára, akik saját, független kutatócsoportjuk vagy kutatási programjuk megszilárdításának szakaszában járnak.

Célok:

Az Európai Kutatási Tanács által biztosított Consolidator Grant olyan kiváló kutatásvezetők támogatását szolgálja, akik szakmai pályafutásuk tekintetében saját, független kutatócsoportjuk, vagy kutatási programjuk megszilárdításának szakaszában járnak. A pályázó kiváló kutatásvezetők tudományos pályázatukban be kell, hogy mutassák annak áttörést jelentő jellegét, illetve megvalósíthatóságát.

Az Európai Kutatási Tanács kiváló kutatásvezetőknek nyújtott támogatásának mértéke

A támogatás összege maximum 2 000 000 EUR lehet, 5 éves időtartamra. Az öt évnél rövidebb projektek esetében a támogatás mértéke időarányosan csökkentett mértékben kerül meghatározásra, mindez azonban a folyamatban levő projektek esetében nem releváns.

Ugyanakkor igényelhető egy maximum 750 000 EUR összegű kiegészítő támogatás is, a következő célokra:

  • induló költségek támogatása abban az esetben, ha az Európai Kutatási Tanács támogatásának következtében a kutatásvezető máshonnan az Európai Unió vagy valamely társult állam területére költözik, és/vagy;
  • főbb berendezések beszerzése, és/vagy;
  • nagyobb méretű létesítményekhez való hozzáférés biztosítása.

A fentiekben felsorolt célokra kiegészítő támogatásként nyújtott összeg egyszeri költségek fedezetét biztosítja, ezért esetében az időarányos mértékű csökkentés elve nem érvényesül.

A támogatásban részesülő kutatásvezető

A pályázatot benyújtó kutatásvezető első PhD fokozatát 2018. január 1-jét megelőző, 7-12 éven belül kellett, hogy megszerezze. A fokozat megszerzése óta eltelt idő bizonyos esetekben, megfelelően dokumentált körülmények figyelembe vételével kevesebb is lehet.

A pályázatot benyújtó kutatásvezetővel szemben elvárás, hogy kutatási függetlensége és érettsége már a pályázat benyújtásakor igazolásra kerüljön, például legalább egy jelentős, teljesen önállóan, vagy a PhD témavezető részvétele nélkül készített publikációval. A pályázat keretében szintén bemutatni szükséges korábbi, a tervezett kutatási területhez kapcsolódó ígéretes eredményeiket, beleértve a kapcsolódó jelentősebb, főszerzőként jegyzett, és multidiszciplináris szakmailag ellenőrzött, tudományos folyóiratokban, vagy az adott szakterület szakmailag ellenőrzött, vezető, nemzetközi folyóirataiban megjelent publikációkat is. A pályázatban bemutathatók a rangos nemzetközi konferenciákon való részvételre, pályázó által jegyzett szabadalmakra, az általa elnyert díjakra vonatkozó információk (stb.) is.

További információk az Európai Kutatási Tanács 2018. évi Munkaprogramjában találhatók.
Végrehajtó ügynökség: European Research Council Executive Agency (ERCEA)
Pályázati azonosító: ERC-2018-COG
Státusz: lejárt
Határidő: 2018.02.15.
Keretösszeg: 550 000 000 EUR
Támogatási forma: Vissza nem térítendő
Támogatási intenzitás: 100%
Kedvezményezett:
Egyéni kutatók
Konzorciumi előírás:

nem releváns.

Feltöltés ideje: 2017. 10. 26.
Határidő:
2018.02.15.
Kiírás neve magyarul:
Az Európai Kutatási Tanács támogatása kiváló kutatásvezetők számára
Kiírás neve angolul:
ERC Consolidator Grant
Program:
Horizon 2020
Alprogram:
Excellent Science