232 különböző nyitott pályázat
2022. május 17.
Pályázati szűrő
ftv

Filmfesztiválok támogatása 2018

Összefoglaló:

A Creative Europe Program pályázatot hirdet a következő témában: a közönségépítés támogatása az európai audiovizuális alkotások iránti érdeklődés felkeltésének és az ezen alkotásokhoz való hozzáférés javításának eszközeként, különösen promóciókon, rendezvényeken, filmműveltség kialakításán és fesztiválokon keresztül.

Célok:

A kulturális és kreatív alkotások országokon átívelő forgalmának előmozdítása területén belül a MEDIA alprogram egyik prioritása a közönségépítés támogatása az európai audiovizuális alkotások iránti érdeklődés felkeltésének és az ezen alkotásokhoz való hozzáférés javításának eszközeként, különösen promóciókon, rendezvényeken, filmműveltség kialakításán és fesztiválokon keresztül.

A MEDIA alprogram a különböző európai audiovizuális alkotások bemutatására és népszerűsítésére irányuló kezdeményezések támogatásához és az európai audiovizuális alkotásokkal kapcsolatos ismeretek és érdeklődés bővítését célzó tevékenységekhez nyújt támogatást.

Végrehajtó ügynökség: Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökség (EACEA)
Pályázati azonosító: EACEA/17/2017
Státusz: lejárt
Határidő:

Az első határidőre (2017. november 23.) azok pályázhatnak, akiknek a fesztiválja a 2018. május 1. és október 31. közötti időszakban kezdődik.
A második határidőre (2018. április 26.) azok pályázhatnak, akiknek a fesztiválja a 2018. november 1. és a 2019. április 30. közötti időszakban kezdődik.

A pályázatokat két időpontban bírálják el. Ennek értelmében az első beadási határidő lejártát követően a pályázati kiírás újra megnyílik változatlan feltételekkel.

Az I. szakasz beadási határideje: 2017.11.23.

A II. szakasz beadási határideje: 2017.04.26.


Keretösszeg: 3 200 000 EUR
Támogatási forma: Vissza nem térítendő
Támogatási intenzitás:

A fesztiválprogramban szereplő európai filmek száma alapján 27 000 és 75 000 EUR közötti, rövidfilm-fesztiválok esetében a fesztiválprogramban szereplő európai filmek száma alapján 19 000 és 33 000 EUR közötti támogatás igényelhető.

Kedvezményezett:

A pályázók a MEDIA alprogramban részt vevő valamely országban székhellyel rendelkező olyan európai jogi személyek lehetnek, amelyek közvetlenül vagy többségi részesedés formájában ezen országok állampolgárainak tulajdonában állnak.

Magánszemélyek nem pályázhatnak.

Kizárólag olyan filmfesztiválok jogosultak a támogatásra, melyek a fesztiválprogramjuk legalább 70%-ában a MEDIA alprogramban részt vevő országokból származó filmeket vetítenek, VAGY legalább 100 játékfilm (vagy 400 rövidfilm) szerepel a fesztiválprogramban. A fesztiválon szereplő filmek legalább 50%-ának (minimum 15 film) nem nemzeti filmnek kell lennie.

Konzorciumi előírás:

-

Feltöltés ideje: 2017. 09. 21.
Határidő:

További részletek
Kiírás neve magyarul:
Filmfesztiválok támogatása 2018
Kiírás neve angolul:
Support to Festivals 2018
Program:
Creative Europe
Alprogram:
MEDIA Sub-programme