40 különböző nyitott pályázat
2020. szeptember 19.
Pályázati szűrő
ivs
kt
ikt
nka
bt
gyf
űt
émg
eh
k
keg
b
tg

Az Európai Kutatási Tanács kezdő kutatóknak nyújtott támogatása

Összefoglaló:

A Horizon 2020 Program pályázatot hirdet a következő témában: kezdő kutatóknak nyújtandó támogatás, mely olyan kiemelkedő kutatásvezetők támogatását szolgálja, akik független kutatócsoportjuk létrehozásának, vagy pedig saját, független kutatási programjuk létrehozásának szakaszában tartanak. A pályázó kutatásvezetőknek pályázatukban igazolniuk kell, hogy tudományos elképzeléseikkel áttörő erejű, ambiciózus eredményekre törekszenek, és szemléltetni szükséges a kutatások megvalósíthatóságát.

Célok:

Az Európai Kutatási Tanács kezdő kutatóknak nyújtandó támogatása olyan kiemelkedő kutatásvezetők támogatását szolgálja, akik független kutatócsoportjuk létrehozásának, vagy pedig saját, független kutatási programjuk létrehozásának szakaszában tartanak. A pályázó kutatásvezetőknek pályázatukban igazolniuk kell, hogy tudományos elképzeléseikkel áttörő erejű, ambiciózus eredményekre törekszenek, és szemléltetni szükséges a kutatások megvalósíthatóságát.

Az Európai Kutatási Tanács kezdő kutatóknak nyújtott támogatásának mértéke

A támogatás összege maximum 1 500 000 EUR lehet, 5 éves időtartamra. Az öt évnél rövidebb projektek esetében a támogatás mértéke időarányosan csökkentett mértékben kerül meghatározásra, mindez azonban a folyamatban levő projektek esetében nem releváns.

Ugyanakkor igényelhető egy maximum 500 000 EUR összegű kiegészítő támogatás is, a következő célokra:

  • induló költségek támogatása abban az esetben, ha az Európai Kutatási Tanács támogatásának következtében a kutatásvezető máshonnan az Európai Unió, vagy valamely társult állam területére költözik, és/vagy;
  • főbb berendezések beszerzése, és/vagy;
  • nagyobb méretű létesítményekhez való hozzáférés biztosítása.

A fentiekben felsorolt célokra kiegészítő támogatásként nyújtott összeg egyszeri költségek fedezetét biztosítja, ezért esetében az időarányos mértékű csökkentés elve nem érvényesül.

A támogatásban részesülő kutatásvezető

A pályázatot benyújtó kutatásvezető első PhD fokozatát 2018. január 1-jét megelőző 2-7 éven belül kellett, hogy megszerezze. A fokozat megszerzése óta eltelt idő bizonyos esetekben, megfelelően dokumentált körülmények figyelembe vételével kevesebb is lehet.

A pályázatot benyújtó kutatásvezetővel szemben elvárás, hogy potenciális kutatási függetlensége és érettsége már a pályázat benyújtásakor igazolásra kerüljön, például legalább egy jelentős, teljesen önállóan, vagy a PhD témavezető részvétele nélkül készített publikációval. A pályázat keretében szintén bemutatni szükséges korábbi, a tervezett kutatási területhez kapcsolódó, ígéretes eredményeiket, beleértve a releváns, jelentősebb, főszerzőként jegyzett, illetve multidiszciplináris, szakmailag ellenőrzött, tudományos folyóiratokban, vagy az adott szakterület szakmailag ellenőrzött, vezető nemzetközi folyóirataiban megjelent publikációkat is. A pályázatban bemutathatók a rangos nemzetközi konferenciákon való részvételre, pályázó által jegyzett szabadalmakra, az általa elnyert díjakra vonatkozó információk (stb.) is.

További információk az Európai Kutatási Tanács 2017. évi Munkaprogramjában találhatók.

Végrehajtó ügynökség: European Research Council Executive Agency (ERCEA)
Pályázati azonosító: ERC-2018-STG
Státusz: lejárt
Határidő: 2017.10.17.
Keretösszeg: 581 000 000 EUR
Támogatási forma: Vissza nem térítendő
Támogatási intenzitás: 100%
Kedvezményezett:
Egyéni kutatók
Konzorciumi előírás:

nem releváns

Feltöltés ideje: 2017. 08. 07.
Határidő:
2017.10.17.
Kiírás neve magyarul:
Az Európai Kutatási Tanács kezdő kutatóknak nyújtott támogatása
Kiírás neve angolul:
ERC Starting Grant
Program:
Horizon 2020
Alprogram:
Excellent Science