403 különböző nyitott pályázat
2020. július 10.
Pályázati szűrő
par
mob
par

EaSI – EURES: Célzott munkaerőpiaci mobilitást ösztönző rendszer – „Az első EURES-állásod”

Összefoglaló:

Fiatalok munkareőpiaci mobilitásának elősegítése – Az első EURES-állásod

Célok:

A felhívás a partnerség szellemében a program EURES pillérében résztvevő országok közötti transznacionális konzorciumban történő együttműködési projektek fejlesztésére és támogatására irányul.

A pályázat célcsoportjai a tagállami EURES Nemzeti Koordinációs Irodák és EURES partnerek, szoros együttműködésben a KKV-k és más, a munkavállalók számára szolgáltatásokat nyújtó (helyi, regionális, országos szinten) köz és magánszektorban működő szervezetek.

A pályázat általános célja, a munkaerő szabad áramlásának támogatása, azon belül is a nehezen betölthető állasok fiatal munkaerővel való betöltése az EU illetve EGT területén.

A pályázat támogatja a munkaerő áramlását elősegítő átfogó szolgáltatások fejlesztését az EU és az EGT területén és azon munkáltatókat, akik más EU és EGT országokból kívánnak munkaerőt alkalmazni (elsősorban KKVk).

A pályázat további céljai, a határon átnyúló munkaerő kereslet – kínálat összehangolása, a kiközvetítés és munkába helyezés elősegítése elsősorban gyakornoki és szakmai gyakorlatot keresők számára, valamint a munkaerő mozgását gátló tényezők enyhítése.

A pályázat a fiatal munkavállalókra (18-35 év) irányuló intézkedésekkel e fiatalok országukon kívüli, szerződésben rögzített munkavállalását, gyakornoki munka vagy szakmai gyakorlat betöltését célozza elősegíteni.

A célok között szerepel továbbá, a mobil fiatalok befogadó országban történő integrálódását elősegítő úgynevezett „Üdvözlő/befogadó kultúrát” támogató, innovatív intézkedések kialakítása és tesztelése.

Végrehajtó ügynökség: Európai Bizottság - Foglalkoztatás, Szociális Ügyek és Társadalmi Befogadás Főigazgatóság
Pályázati azonosító: VP/2015/006
Státusz: lejárt
Határidő: 2015.06.26.
Keretösszeg: 8 418 385 EUR
Támogatási forma: Visszatérítendő
Támogatási intenzitás: 95%
Kedvezményezett:

EURES Nemzeti Koordinációs Irodák, köz- vagy versenyszférában működő munkaerőpiaci szereplők.

Konzorciumi előírás:

7 különböző EU vagy EGT tagállami EURES Nemzeti Koordinációs Iroda és/vagy társult szervezet és/vagy munkaerőpiaci szereplő (minimum 5 konzorciumi tagnak EURES és/vagy EURES partner vagy társult szervezetnek kell lennie)

Feltöltés ideje: 2015. 08. 10.
Határidő:
2015.06.26.
Kiírás neve magyarul:
EaSI – EURES: Célzott munkaerőpiaci mobilitást ösztönző rendszer – „Az első EURES-állásod”
Kiírás neve angolul:
EaSI – EURES: Targeted Mobility Scheme – Your First EURES Job
Program:
Employment and Social Innovation Programme (EaSI)
Alprogram:
EURES