40 különböző nyitott pályázat
2020. szeptember 19.
Pályázati szűrő
kt
tk
ikt
nka
bt
gyf
űt
émg
eh
k
keg
b
tg

Kutatási és innovációs szakembercsere

Összefoglaló:

A Horizon 2020 Program pályázatot hirdet konzorciumok számára a következő témában: nemzetközi, valamint ágazatok közötti együttműködések támogatása kutatók, illetve innovációs szakemberek olyan csereprogramjának megvalósításával, amelyek nagymértékben hozzájárulnak a kutatási, illetve a piaci szereplők közötti tudásátadáshoz. A tématerület célja annak elősegítése, hogy a kreatív tudományos ötletek innovatív termékekké, illetve szolgáltatásokká formálódjanak.

Célok:

A RISE tématerület keretében nemzetközi, valamint ágazatok közötti együttműködések támogatása nyerhető el, kutatók, illetve innovációs szakemberek olyan csereprogramjának megvalósításával, amelyek nagymértékben hozzájárulnak a kutatási, illetve a piaci szereplők közötti tudásátadáshoz. A tématerület célja annak elősegítése, hogy a kreatív tudományos ötletek innovatív termékekké, illetve szolgáltatásokká formálódjanak. A RISE keretében európai akadémiai, valamint piaci szereplők (különösen a kis- és középvállalkozások) olyan közös kutatási és innovációs projektjeinek megvalósítása a cél, amelyek elősegítik a nemzetközi, illetve szektorok közötti tudásátadást. A projektek során megvalósulhat vagy az egyes szektorok közötti, vagy nemzetközi mobilitási elem, ugyanakkor lehetőség van arra is, hogy egy-egy projekt ezen mobilitás típusok kombinációját valósítsa meg. A csereprogramban részt vehetnek nemcsak (akár pályafutásuk kezdő, akár annak érettebb szakaszában járó) kutatók, hanem a kutatásokhoz közvetlenül kapcsolódó adminisztratív, menedzsment és műszaki szakemberek is.

A RISE keretében cél a résztvevő szervezetek egymást kiegészítő kompetenciáiból és más szinergiákból származó előnyök hasznosítása, továbbá a networking tevékenység, workshopok és konferenciák támogatása a tudás átadásának/új ismeretek megszerzésének/a kutatásokban érintett szereplők szakmai pályafutásának elősegítése érdekében.

Az Európai Unió területén található intézmények részvételével megvalósuló csereprogram esetében elvárás, hogy az szektorok közötti együttműködést valósítson meg. Amennyiben a csereprogram megvalósítására az Európai Unió, valamint társult államok intézményei között kerül sor, az lehet szektorok közötti, vagy egyazon ágazaton belüli együttműködés is. Olyan projektek, amelyek kizárólag társult államok intézményeire, vagy egyazon európai uniós tagállam/társult államterületén található intézményekre irányulnak, a felhívás keretében nem támogathatók.

Végrehajtó ügynökség: European Research Council Executive Agency (ERCEA)
Pályázati azonosító: H2020-MSCA-RISE-2017
Státusz: lejárt
Határidő: 2017.04.05.
Keretösszeg: 80 000 000 EUR
Támogatási forma: Vissza nem térítendő
Támogatási intenzitás: 100%
Kedvezményezett:
Kutatóközpont (kutatóhely, egyetemi kutatóközpont), Nagyvállalat, Mikro-, kis- és középvállalkozás, Non-profit szervezet (civil szervezet), Non-profit szervezet (állami fenntartású intézmény), Egyházi jogi szervezet, Egyéb gazdasági társaság (pl. szociális szövetkezet)
Konzorciumi előírás:

A konzorcium tagjai minimum három különböző EU tagországból vagy csatlakozott országból kell, hogy érkezzenek. A konzorcium összetételét tekintve a következő további megkötéseknek kell, hogy eleget tegyen:

  • két szervezet az Európai Unió két különböző tagországából/társult országból, egy szervezet harmadik országból kell, hogy érkezzen,
  • Illetve amennyiben mindhárom szervezet az Európai Unió tagállamából/társult országból érkezik, legalább egy szervezet az akadémiai, egy pedig az akadémiai szektoron kívüli ágazatot kell, hogy képviselje.
Feltöltés ideje: 2017. 03. 22.
Határidő:
2017.04.05.
Kiírás neve magyarul:
Kutatási és innovációs szakembercsere
Kiírás neve angolul:
MARIE SKŁODOWSKA-CURIE RESEARCH AND INNOVATION STAFF EXCHANGE
Program:
Horizon 2020
Alprogram:
Excellent Science