370 különböző nyitott pályázat
2020. február 23.
Pályázati szűrő
par
mob
sze

Erasmus Felsőoktatási Charta 2014–2020

Összefoglaló:

Az Erasmus+ Program egyéni pályázók számára kiírt pályázata: az Erasmus Felsőoktatási Charta (ECHE) biztosítja az általános minőségi keretet az Erasmus+ Program során a felsőoktatási intézmények európai és egyéb nemzetközi szintű együttműködéséhez. Ahhoz, hogy felsőoktatási intézmények pályázhassanak és részt vehessenek a Program egyéni tanulmányi mobilitáshoz és/ vagy innovációhoz és bevált gyakorlati módszerekhez kapcsolódó projektjeiben, Erasmus Felsőoktatási Chartával kell rendelkezniük. A Charta az Erasmus+ Program teljes időtartamára szól.

Célok:

Az Erasmus Felsőoktatási Charta (ECHE) biztosítja az általános minőségi keretet az Erasmus+ Program során a felsőoktatási intézmények európai és egyéb nemzetközi szintű együttműködéséhez. Ahhoz, hogy az alábbiakban felsorolt országok felsőoktatási intézményei pályázhassanak és részt vehessenek a Program egyéni tanulmányi mobilitáshoz és/ vagy innovációhoz és bevált gyakorlati módszerekhez kapcsolódó projektjeiben, Erasmus Felsőoktatási Chartával kell rendelkezniük.A Charta az Erasmus+ Program teljes időtartamára szól. A Charta végrehajtását ellenőrzik, és amennyiben a benne szereplő elvek és kötelezettségvállalások nem teljesülnek, az Európai Bizottság azt visszavonhatja.

Pályázati azonosító: EACEA/03/2017
Státusz: lejárt
Határidő: 2017.03.31.
Támogatási forma: Visszatérítendő
Kedvezményezett:

Az alábbi országokban működő felsőoktatási intézmények pályázhatnak az Erasmus Felsőoktatási Chartára:

  • az Európai Unió tagállamai,
  • az EFTA/EGT-országok (Izland, Liechtenstein, Norvégia), Macedónia Volt Jugoszláv Köztársaság és Törökország.

„Felsőoktatási intézmény” az Erasmus+ Programról szóló rendelet 2. cikke alapján:

  • a nemzeti joggal vagy gyakorlattal összhangban bármely típusú felsőoktatási intézmény, amely elismert fokozat vagy más elismert felsőfokú képesítés megszerzéséhez vezető képzést nyújt, függetlenül az ilyen intézmények megnevezésétől;
  • a nemzeti joggal vagy gyakorlattal összhangban bármely intézmény, amely felsőfokú szakoktatást vagy szakképzést kínál.
Konzorciumi előírás:

-

Feltöltés ideje: 2017. 02. 14.
Határidő:
2017.03.31.
Kiírás neve magyarul:
Erasmus Felsőoktatási Charta 2014–2020
Kiírás neve angolul:
Erasmus Charter for Higher Education 2014-2020
Program:
Erasmus+