43 különböző nyitott pályázat
2020. december 01.
Pályázati szűrő

A big data hozzájárulása a prosztatarák jobb diagnózisához, valamint kezelési eredményeihez

Összefoglaló:

A Horizon 2020 Program pályázatot hirdet konzorciumok számára a következő témában: a járványügyi, klinikai, genomikai/biomarker, gazdasági, illetve betegek által jelentett hiányos eredmények, valamint a prosztatarák kezelési útvonalára vonatkozó, elégtelen emberi adatok megszüntetése a betegség valamennyi fázisára kiterjedően.

Célok:

A prosztatarák a férfiakat sújtó második leggyakrabban előforduló rákos megbetegedés. A legfrissebb klinikai kutatások a prosztatarák késői szakaszairafókuszálnak, ugyanakkor a betegség korai szakaszaira irányuló klinikai gyakorlat támogatására kevés adat áll rendelkezésre. Míg a túlélési esélyeket befolyásoló prognosztikai faktorok feltárása megkezdődött, az ezen faktorokhoz tartozó, egyértelmű kezelési útvonal meghatározása még várat magára. Az új technológiák számának nagyarányú növekedése ellenére kevés adat áll még rendelkezésre arra vonatkozóan is, vajon a valóságban ténylegesen javulnak-e a betegek kilátásai.

Jelen pályázati felhívás célja a járványügyi, klinikai, genomikai/biomarker, gazdasági, illetve betegek által jelentett hiányos eredmények, valamint a prosztatarák kezelési útvonalára vonatkozó, elégtelen emberi adatok megszüntetése a betegség valamennyi fázisára kiterjedően. A megvalósítás során törekedni szükséges a különböző európai országok betegire vonatkozó, valós adatok egyensúlyára. Ennek érdekében elvárás a már létező nyilvántartások, klinikai adatok, prosztatarák kezelésére specializálódott központok, betegcsoportok adatainak felhasználása. További elvárás a pályázatokkal szemben, hogy azok az egészségügyi rendszer eredményeihez és hatékonyságához járuljanak hozzá a projekt keretében megvalósuló adatgyűjtésen, és az adatok felhasználásán keresztül.

Végrehajtó ügynökség: Research Executive Agency (REA)
Pályázati azonosító: IMI2-2016-10-02
Státusz: lejárt
Határidő: 2017.03.28.
Keretösszeg: 6 000 000 EUR
Támogatási forma: Vissza nem térítendő
Támogatási intenzitás: 100%
Kedvezményezett:
Kutatóközpont (kutatóhely, egyetemi kutatóközpont), Nagyvállalat, Mikro-, kis- és középvállalkozás, Non-profit szervezet (civil szervezet), Non-profit szervezet (állami fenntartású intézmény), Egyházi jogi szervezet, Egyéb gazdasági társaság (pl. szociális szövetkezet)
Konzorciumi előírás:

A konzorcium tagjai minimum három különböző EU tagországból vagy csatlakozott országból kell, hogy érkezzenek.

Feltöltés ideje: 2017. 02. 03.
Határidő:
2017.03.28.
Kiírás neve magyarul:
A big data hozzájárulása a prosztatarák jobb diagnózisához, valamint kezelési eredményeihez
Kiírás neve angolul:
How Big Data could support better diagnosis and treatment outcomes for Prostate Cancer
Program:
Horizon 2020
Alprogram:
Societal Challenges