403 különböző nyitott pályázat
2020. július 13.
Pályázati szűrő
ff

Automatikus mozi forgalmazás

Összefoglaló:

A Creative Europe Program pályázatot hirdet egyéni pályázók számára a következő témában: az audiovizuális művek filmszínházi forgalmazásának támogatása, valamint támogatási rendszerek létrehozása a nem hazai európai filmek filmszínházi forgalmazására.

Célok:

A MEDIA Alprogram kiemelt céljai a nemzetközi terjesztés területén belül a következők:

  • az audiovizuális művek filmszínházi forgalmazásának támogatása transznacionális marketing, brandépítés, forgalmazás és kiállítás segítségével;
  • támogatási rendszerek létrehozása a nem hazai európai filmek filmszínházi forgalmazására, illetve valamennyi egyéb platformon történő forgalmazására, valamint az audiovizuális művek feliratozására, szinkronizálására és audio ismertetésére.

A rendszer további célja a gyártási és a forgalmazási szektor közötti kapcsolatok fejlesztésének elősegítése, ily módon az európai filmek piaci részesedésének és az európai vállalatok versenyhelyzetének javítása.

Végrehajtó ügynökség: Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökség (EACEA)
Pályázati azonosító: EACEA/18/2016
Státusz: lejárt
Határidő: 2017.04.28.
Keretösszeg: 20 200 000 EUR
Támogatási forma: Vissza nem térítendő
Támogatási intenzitás:

A támogatás mértéke a forgalmazás elszámolható költségeinek legfeljebb 60%-a lehet.

Az uniós pénzügyi hozzájárulás – attól függően, hogy a filmet melyik országban készítették, és hol forgalmazzák (lásd az teljes pályázati kiírást tartalmazó hivatalos útmutatót) – nem haladhatja meg a teljes támogatható összeg 40, 50 vagy 60 százalékát. Következésképpen, az előzetes költségvetésben feltüntetett összes támogatható költség egy részét az uniós támogatáson kívüli forrásból kell finanszírozni.

A támogatás összege nem haladhatja meg sem a támogatható költségeket, sem pedig az igényelt összeget.

Kedvezményezett:

Azok az európai film és filmszínházi forgalmazó vállalatok pályázhatnak, akik egy adott filmnek – filmszínházakban történő hasznosítás érdekében – a szélesebb közönség körében történő megismertetését célzó kereskedelmi tevékenységben vesznek részt, és akik tevékenységei hozzájárulnak a fenti célkitűzések eléréséhez.

A digitális forgalmazás is támogatható, amennyiben a minőség eléri az 1,3K-t.

Konzorciumi előírás:

-

Feltöltés ideje: 2017. 01. 31.
Határidő:
2017.04.28.
Kiírás neve magyarul:
Automatikus mozi forgalmazás
Kiírás neve angolul:
Distribution Automatic Support 2017
Program:
Creative Europe
Alprogram:
MEDIA Sub-programme