403 különböző nyitott pályázat
2020. július 13.
Pályázati szűrő
ff

Európai filmek transznacionális forgalmazásának támogatása: „szelektív rendszer”

Összefoglaló:

A Creative Europe Program pályázatot hirdet konzorciumok számára a következő témában: az új, nem hazai európai filmek transznacionális forgalmazásának támogatása, valamint a gyártási és a forgalmazási szektor közötti kapcsolatok fejlesztése.

Célok:

A „szelektív” támogatási rendszer célja az, hogy ösztönözze és támogassa az új, nem hazai európai filmek transznacionális forgalmazását azzal, hogy a filmszínházi forgalmazókat a nem hazai európai filmek promóciójába és megfelelő forgalmazásba való befektetésre bátorítja. A rendszer továbbá elősegíti a gyártási és a forgalmazási szektor közötti kapcsolatok fejlesztését, ily módon az európai "nem hazai" filmek piaci részesedésének, és az európai vállalatok versenyhelyzetének javítását.

Végrehajtó ügynökség: Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökség (EACEA)
Pályázati azonosító: EACEA/19/2016
Státusz: lejárt
Határidő: 2017.06.14.
Keretösszeg: 9 750 000 EUR
Támogatási forma: Vissza nem térítendő
Kedvezményezett:

Jelen pályázati lehetőség olyan európai vállalatokat céloz meg, amelyek tevékenysége hozzájárul a fenti célok megvalósításához, különös tekintettel a filmforgalmazási vállalatokra.

Európai vállalat: amelyet a MEDIA Alprogramban részt vevő valamelyik országban alapítottak, és közvetlen, vagy többségi tulajdonosai az adott ország állampolgárai.

Konzorciumi előírás:

Csak olyan csoportosulások támogathatók, melyekben a pályázó koordinátor (a film forgalmazói ügynöke) mellett legalább hét, különböző országban működő forgalmazó vesz részt, melyek egy vagy több európai, nem nemzeti film forgalmazására pályáznak.

Feltöltés ideje: 2017. 01. 25.
Határidő:
2017.06.14.
Kiírás neve magyarul:
Európai filmek transznacionális forgalmazásának támogatása: „szelektív rendszer”
Kiírás neve angolul:
Distribution Selective Scheme – Support for the transnational distribution of European Films 2017
Program:
Creative Europe
Alprogram:
MEDIA Sub-programme