353 különböző nyitott pályázat
2020. január 22.
Pályázati szűrő
par

Tudásszövetségek

Összefoglaló:

Az Erasmus+ Program pályázatot hirdet a következő témakörben: Tudásszövetségek létrehozása azzal a céllal, hogy Európa innovációs kapacitása megerősödjön és az innovációt támogassa a felsőoktatásban, az üzleti vállalkozásokban és a tágabb társadalmi-gazdasági környezetben.

Célok:

A Tudásszövetségek célja Európa innovációs kapacitásának megerősítése és az innováció támogatása a felsőoktatásban, az üzleti vállalkozásokban és a tágabb társadalmi-gazdasági környezetben.

A Tudásszövetségek legalább az egyiket teljesíteni kívánják a következő célok közül:

  • új, innovatív és multidiszciplináris megközelítések kidolgozása az oktatásban és a tanulásban;
  • a vállalkozási kedv ösztönzése és a vállalkozói készségek javítása a felsőoktatásban oktatási munkát végző munkatársai és a vállalkozások szakemberei körében;
  • a tudás cseréjének, áramlásának és közös létrehozásának elősegítése.
Végrehajtó ügynökség: Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökség (EACEA)
Pályázati azonosító: EAC/A03/2016
Státusz: lejárt
Határidő: 2017.02.28.
Támogatási forma: Vissza nem térítendő
Támogatási intenzitás: 80%
Kedvezményezett:

Részt vevő intézmény lehet bármely olyan állami vagy magánintézmény, amely székhellyel rendelkezik bármely program- vagy partnerországban.

Ilyen intézmények lehetnek például: felsőoktatási intézmény; állami vagy magánkézben lévő kis-, közép- vagy nagyvállalkozás; kutatóintézet; helyi, regionális vagy nemzeti szintű közintézmény; vállalkozásokat képviselő közvetítő intézmény vagy egyesület; akkreditációs, tanúsító vagy képesítő szerv, stb.

A pályázó intézmény pályázik az adott projektben érintett összes részt vevő intézmény nevében.

Programországok felsőoktatási intézményeinek érvényes Erasmus Felsőoktatási Chartával kell rendelkezniük. A partnerországok felsőoktatási intézményeinek nem kell Chartával rendelkezniük.

Konzorciumi előírás:

A tudásszövetség országokon átívelő szövetség, amelyben legalább 3 különböző, programban résztvevő ország legalább 6 független intézménye működik közre, és a 6 intézmény közül legalább 2 felsőoktatási intézmény, legalább 2 pedig vállalkozás.

Ebben a pályázattípusban a partnerországok mindegyike részt vehet (azonban részvételük szükségességét külön kell indokolni).

Feltöltés ideje: 2016. 11. 03.
Határidő:
2017.02.28.
Kiírás neve magyarul:
Tudásszövetségek
Kiírás neve angolul:
Knowledge Alliances 2017
Program:
Erasmus+
Alprogram:
Key Action 2 - Cooperation for innovation and the exchange of good practices