142 különböző nyitott pályázat
2020. augusztus 15.
Pályázati szűrő
ivs
kt
ikt
gyf
k

Közös innováció elősegítése a jövőbeli felderítési és képalkotási technológiák vonatkozásában

Összefoglaló:

A Horizon 2020 Program pályázatot hirdet konzorciumok számára a következő témában: nyílt, az újszerű kutatási és innovációs együttműködési keret irányába ható, a kutatási infrastruktúrákat használó európai kutató közösségeket és az ipari szereplőket egyaránt megszólító kezdeményezés kialakítása, amely az érdekeltek és az európai társadalom számára közös előnyöket eredményez. Ezeknek főként olyan jövőbeli felderítési és képalkotási technológiák fejlesztésére kell vonatkozniuk, amelyek alkalmazási területe főként az orvostudomány, feldolgozóipar, repülőgép-gyártás, infokommunikáció, műszaki és környezeti tudományok, illetve a mindezeken túlmutató területek.

Célok:

A fejlett szolgáltatásokat biztosító, élenjáró technológiák fejlesztésében szerepet játszó kutatási infrastruktúrák innovációs potenciálja gyakran kihasználatlan marad. A létező technológiák határainak kiterjesztésére kiváló lehetőséget biztosíthat ezen kutatási infrastruktúrák továbbfejlesztésének megvalósítása, melyre alkalmat összetevőik, eszközeik, szolgáltatásaik fejlesztése, illetve infrastruktúrájuk korszerűsítése biztosíthat.

Jelen pályázati felhívás célja nyílt, az újszerű kutatási és innovációs együttműködési keret irányába ható, a kutatási infrastruktúrákat használó európai kutató közösségeket és az ipari szereplőket (köztük a kis- és középvállalkozásokat) egyaránt megszólító kezdeményezés kialakítása, amely az érdekeltek és az európai társadalom számára közös előnyöket eredményez.

E kezdeményezésnek az alábbi kihívásokat kell középpontjába állítania.

  • Az áttörő jelentőségű technológiai lehetőségek széles spektrumának azonosítása Európa-szerte; az azonosított lehetőségek megvalósíthatóságának és nagyobb léptékűvé alakíthatóságának értékelése; ezen lehetőségek ipari megvalósítás érdekében történő kiválasztása és csoportosítása; valamint a lehetőségek társadalmi értékkel bíró ipari alkalmazások felé történő orientációja;
  • Technológia- és innovációtranszfer támogatása, valamint a csúcstechnológiai alkatrészekre vonatkozó közös fejlesztési intézkedések meghatározása;
  • A legjobb feltételek megteremtése arra vonatkozóan, hogy az iparági szereplők a kutatási infrastruktúrák által biztosított innovációs potenciált teljes mértékig kihasználhassák.

Kísérleti kezdeményezésként a pályázatoknak főként olyan jövőbeli felderítési és képalkotási technológiák fejlesztésére kell vonatkozniuk, amelyek alkalmazási területe főként az orvostudomány, feldolgozóipar, repülőgép-gyártás, infokommunikáció, műszaki és környezeti tudományok, illetve a mindezeken túlmutató területek. A pályázatoknak az alapkutatások eredményeinek ipari alkalmazását kell elősegíteniük.

Végrehajtó ügynökség: Research Executive Agency (REA)
Pályázati azonosító: INFRAINNOV-01-2017
Státusz: lejárt
Határidő: 2017.03.29.
Keretösszeg: 20 000 000 EUR
Támogatási forma: Vissza nem térítendő
Támogatási intenzitás: 100%
Kedvezményezett:
Kutatóközpont (kutatóhely, egyetemi kutatóközpont), Nagyvállalat, Mikro-, kis- és középvállalkozás, Non-profit szervezet (civil szervezet), Non-profit szervezet (állami fenntartású intézmény), Egyházi jogi szervezet, Egyéb gazdasági társaság (pl. szociális szövetkezet)
Konzorciumi előírás:

A konzorcium tagjai minimum három különböző EU tagországból vagy csatlakozott országból kell, hogy érkezzenek.

Feltöltés ideje: 2016. 10. 17.
Határidő:
2017.03.29.
Kiírás neve magyarul:
Közös innováció elősegítése a jövőbeli felderítési és képalkotási technológiák vonatkozásában
Kiírás neve angolul:
Fostering co-innovation for future detection and imaging technologies
Program:
Horizon 2020
Alprogram:
Excellent Science