318 különböző nyitott pályázat
2018. október 22.
Pályázati szűrő
sze
ikt

Technológia-fejlesztés a tanulás illetve készségfejlesztés vonatkozásában

Összefoglaló:

A pályázat célja az alap- és középfokú digitális oktatási szolgáltatásokban, valamint a digitális tanulási folyamatokban történő felhasználó-vezérelte innováció. A legfontosabb feladatok a rugalmas, nagyobb léptékűvé alakítható és költséghatékony, felhő-alapú digitális tanulási infrastruktúra fejlesztése, valamint nyílt, interoperábilis elemeinek tesztelése.

Célok:

A tanulás manapság új kontextusban valósul meg, ahol a formális és informális tanulási folyamatok interakciója, a tanárok változó szerepe, a közösségi média hatása, valamint a diákok tanulási tevékenységek kialakításában való aktív részvétele adja a tanulási környezetet. Míg hatalmas igény mutatkozik a digitális tanulást érintő (felhasználó-vezérelte) innovációkra, a jelenlegi környezet korlátozza a termékek fejlesztését, a piaci és technológiai innovációk számára jelentős akadályokat jelent, és nehezíti az új tanulási technológiák határon átnyúló alkalmazását.

a. Az Innovációs Intézkedés keretében megvalósuló projektek esetében támogatható a rugalmas, nagyobb léptékűvé alakítható és költséghatékony, felhő-alapú digitális tanulási infrastruktúra fejlesztése, valamint nyílt, interoperabilis elemeinek tesztelése. Ennek eredményeként a technológiai megoldások, valamint az alap- és középfokú oktatási szolgáltatások terén felhasználó-vezérelte innováció valósul meg, a személyre szabott, együttműködésre vagy kísérletezésre épülő tanulás és készség-ellenőrzés érdekében.

b. A Kutatási és Innovációs Intézkedés keretében olyan technológiák fejlesztésének kell megvalósulnia, melyek lehetővé teszik a mélyebb szintű tudás elsajátítását a természettudomány, technológia, mérnöki tudományok, matematika, valamint művészetek terén (Science, Technology, Engineering, Mathematics, Arts, STEAM), hozzájárulnak a tanulók innovációs és kreatív képességeinek kiteljesedéséhez, és támogatják a tanárok új, coaching szerepkörének megerősödését.

Végrehajtó ügynökség: Research Executive Agency (REA)
Pályázati azonosító: ICT-22-2016
Státusz: lejárt
Határidő: 2016.04.12.
Keretösszeg: 31 000 000 EUR
Támogatási forma: Vissza nem térítendő
Támogatási intenzitás:

Kutatási és Innovációs Intézkedés: 100%

Innovációs Intézkedés: profitorientált társaságok részére 70%, non-profit szervezeteknek 100%

Kedvezményezett:
Kutatóközpont (kutatóhely, egyetemi kutatóközpont), Nagyvállalat, Mikro-, kis- és középvállalkozás, Non-profit szervezet (civil szervezet), Non-profit szervezet (állami fenntartású intézmény), Egyházi jogi szervezet, Egyéb gazdasági társaság (pl. szociális szövetkezet)
Konzorciumi előírás:

A konzorcium tagjai minimum három különböző EU tagországból vagy csatlakozott országból érkezzenek.

Feltöltés ideje: 2016. 03. 03.
Határidő:
2016.04.12.
Kiírás neve magyarul:
Technológia-fejlesztés a tanulás illetve készségfejlesztés vonatkozásában
Kiírás neve angolul:
Technologies for Learning and Skills
Program:
Horizon 2020
Alprogram:
Industrial Leadership