318 különböző nyitott pályázat
2018. október 22.
Pályázati szűrő
ivs
ikt
űt

EGNSS professzionális alkalmazások

Célok:

A professzionális alkalmazások különböző piaci szegmenseket fednek le. A precíziós mezőgazdaság, a térképezés és földmérés területe a GNSS felhasználás úttörőinek tekinthető, egészen a korai időszaktól. A kihívást az alkalmazások megfizethetőbbé, könnyebben használhatóvá és más megoldásokkal és technológiákkal integrálhatóvá alakítása jelenti, beleértve például az olyan Föld-megfigyelési rendszereket is, mint a Kopernikusz szolgáltatásai, új, célzott, innovatív megoldások kialakítása érdekében. Az EGNSS megnövelt pontosságot és további olyan jellegzetességeket tud biztosítani, mint például a többfrekvenciás és nagypontosságú szolgáltatás, amely hozzájárulhat az innovatív megoldások támogatásához, akár a nagyobb kihívást jelentő környezeti adottságok mellett is. A villamos energia és telekommunikációs hálózatokra, valamint pénzügyi tranzakciókra napjainkban a szinkronizáció jellemző, számos a GNSS használatával valósul meg. Ezek a hálózatok egyre inkább megosztottá, összekapcsolttá válnak, és egyre nagyobb igényeket támasztanak a szinkronizációs teljesítménnyel szemben, valamint olyan hitelesített megoldásokat igényelnek, mint például a pénzügyi tranzakciók esetében az időbélyegzés. A speciális kihívást a Galileo megnövelt képességeire való építkezés jelenti, amelynek segítségével nagy pontosságú időmeghatározási és hitelesítési szolgáltatások biztosíthatók, nagy teljesítményű, megbízható és független időmeghatározási és szinkronizációs alkalmazások új generációjának fejlesztése érdekében.

A benyújtásra kerülő pályázatok keretében új, innovatív alkalmazások fejlesztését kell megvalósítani, amelyek az EGNSS és a Kopernikusz által biztosított szolgáltatások kombinációján, illetve műholdas telekommunikáción alapulnak és kereskedelmi hatással rendelkeznek. Az alábbiakban néhány lehetséges terület kerül meghatározásra, melyek különösen ígéretesek az EGNSS-alapú alkalmazások további fejlesztésére.

Mezőgazdaság: önműködő jármű irányítás, precíziós mezőgazdaság és járművezérlés, valamint mezőhatárok kijelölése a lehetséges fejlesztési területek.

Földmérés és térképezés: földmérés, tengerészeti felmérés, kataszter és geodézia, valamint az építkezés területek lehetnek relevánsak.

Időzítés és szinkronizáció: telekommunikáció, villamosenergia-termelés, pénzügyi terület lehet releváns.

Más professzionális alkalmazások: többek között világosan demonstrálják az EGNSS differenciátorok hozzájárulását, a földmegfigyelési adatokkal való potenciális integrációt, továbbá a jövőbeli kereskedelmi potenciál bemutatása szintén elvárás.

A jelen pályázati felhívás ösztönzi az iparági szereplők, különösen a kis- és középvállalkozások részvételének biztosítását a támogatott projektek esetében.
Végrehajtó ügynökség: Research Executive Agency (REA)
Pályázati azonosító: GALILEO-3-2017
Státusz: lejárt
Határidő: 2017.03.01.
Keretösszeg: 8 000 000 EUR
Támogatási forma: Vissza nem térítendő
Támogatási intenzitás:

Profitorientált társaságok részére 70%, non-profit szervezetek számára 100%.

Kedvezményezett:
Kutatóközpont (kutatóhely, egyetemi kutatóközpont), Nagyvállalat, Mikro-, kis- és középvállalkozás, Non-profit szervezet (civil szervezet), Non-profit szervezet (állami fenntartású intézmény), Egyházi jogi szervezet, Egyéb gazdasági társaság (pl. szociális szövetkezet)
Konzorciumi előírás:

A konzorcium tagjai minimum három különböző EU tagországból vagy csatlakozott országból kell, hogy érkezzenek.

Feltöltés ideje: 2016. 10. 10.
Határidő:
2017.03.01.
Kiírás neve magyarul:
EGNSS professzionális alkalmazások
Kiírás neve angolul:
EGNSS professional applications
Program:
Horizon 2020
Alprogram:
Industrial Leadership